Organisatie

Wie zijn wij?
West Coast Lizards vzw bestaat uit een groep vrijwilligers die samen dezelfde passie delen, namelijk de outdoor sport en de klim- en bergsport. De één houdt bijvoorbeeld meer van indoor toprope klimmen of rotsklimmen terwijl de ander liever beginnende en ervaren klimmers professioneel begeleidt in het klimmen algemeen. Vertrekkende vanuit deze passie en met de komst van klimzaal Den Oosthoek zijn we samen een club gestart en noemen wij onszelf samen met alles clubleden: ‘West Coast Lizards climbing team’.

Wat bieden wij aan?
Met de oprichting van onze club is het onze bedoeling om de klim-en bergsport te promoten aan de Belgische Westkust met als hoofdactiviteiten: indoor muur-en sportklimmen en hoogteparcours. Daarnaast bieden wij ook verschillende activiteiten aan op zowel laagdrempelige manier als activiteiten voor de meer ervaren sporter die op zoek is naar wat uitdaging en avontuur. Een voorbeeld van onze nevenactiviteiten zijn:
boulderen, slackline, via ferrata, canyoning, mountainbike, hiking, alpinisme, enz…
Als bezoeker kunt u individueel of in groep deelnemen aan onze activiteiten het hele jaar door. Ook kunnen wij voor u activiteiten aanbieden op maat. Onder de menu’s ‘Volwassenen’, ‘Jeugd’ en ‘Groepen’ vindt u meer informatie over initiaties, cursussen, opleidingen, stages en evenementen.

Waar bevinden wij ons?
U vindt het Westcoast Lizards climbing team in klimzaal ‘Den Oosthoek’ die ondergebracht werd bij de bouw van de nieuwe sporthal ‘Den Oosthoek’. Wij hebben een vaste clubavond op dinsdagavond tussen 19u en 23u, wij verschaffen u graag meer informatie over de klim-en bergsport en onze clubwerking en welkomen u graag in onze club. Heeft u verdere vragen of wilt u ons komen bezoeken, kijk dan snel even bij ‘contact’ in de bovenstaande menubalk.

Wat is onze missie?
Bij de bouw van de nieuwe sporthal te De Pannen genaamd ‘Sporthal Den Oosthoek’, werd er aandacht besteed aan de klim- en bergsport. Een grensverleggende en sterk evoluerende sport dat een grote opmars kent in de sportwereld. Daarnaast werd er ook aandacht besteed aan een avontuurlijk hoogteparcours waarbij men op de proef wordt gesteld. Om de klimsport, de outdoor activiteiten en een gezonde levensstijl te promoten aan de westkust hebben wij als fervente klimmers een club opgericht, namelijk de ‘Westcoast Lizards climbing team’.
Als vzw willen wij met de ‘West Coast Lizards climbing team’ enerzijds de beginnende klimmer kennis laten maken met de klimsport op een laagdrempelige manier door initiaties, cursussen en evenementen aan te bieden. Anderzijds willen wij ook de ervaren klimmer de mogelijkheid bieden om zichzelf verder te ontwikkelen doormiddel van cursussen, opleidingen en klimstages.
Deze doelstellingen worden bereikt vanuit een vrijwillig vertrekpunt waarbij er een kwaliteitsvol, sociaal en ecologisch aanbod wordt uitgebouwd. Door mensen samen te brengen en hun kennis en passie met elkaar te delen op een duurzame manier waarbij er zorg wordt gedragen voor de elkaar, het materiaal en de omgeving, om in de toekomst evenveel te kunnen genieten van de klim –en bergsport in al zijn aspecten.
Ons team bestaat uit gedreven, ervaren en gediplomeerde trainers die op een wetenschappelijk onderbouwde en verantwoorde manier de klimmer ondersteund in de sport. Ook bieden wij onze trainers de kans om zichzelf verder te ontwikkelen volgens de normen in de evoluerende klim –en bergsport.
Alle leden vormen samen één team waarbij we elkaar niet alleen steunen en begeleiden in persoonlijke doelstellingen, maar waar ook plaats is voor vriendschap en samenzijn tijdens en na het klimmen!

Organisatie