Cursus KVB1 – juli 2016 – #6

Om zelfstandig en vrij indoor toprope te mogen klimmen, wordt u aangewezen een klimvaardigheidsbewijs 1 te behalen. Dat wil zeggen dat u dan zelfstandig in de zaal toprope mag klimmen zonder begeleiding of toezichter. Klimvaardigheidsbewijzen zijn belangrijke stappen in het opleidingstraject tot zelfstandig klimmer. KVB1 (indoor toprope) is de eerste stap, in dit traject leert u om veilig in een klimzaal te topropen. (meer info over het traject: http://goo.gl/xxEo8c)

Mensen die nog niet in het bezit zijn hiervan kunnen onder professionele begeleiding een 3-delige cursus volgen in ‘Klimzaal Den Oosthoek’ te De Panne via ‘West Coast Lizards climbing team vzw’. (Minimumleeftijd 14 jaar)

Deze cursus omvat:
– omgang met regels in de klimzaal en tijdens het klimmen
– omgang met materiaal
– correct inbinden van klimmer en zekeraar
– partnercheck en veilig leren klimmen

Na het volgen van deze opleiding bent u bekwaam om het KVB1-examen af te leggen op het einde van de derde les. Wie klimvaardigheidsbewijs 1 (KVB1) heeft behaald mag zelfstandig vrij indoor toprope klimmen.

Onderaan kunt u zich inschrijven waarop u een email ontvangt om de betaling uit te voeren. Nadat u deze betaling hebt uitgevoerd is uw deelname bevestigd en definitief.

Datum:
Deze 3-delige cursus zal plaatsvinden op:
– Vrijdag 1 juli van 19.00 tot 22.00u – Voorbereidingsles
– Dinsdag 5 juli van 20.30u 22.00u – Oefenmoment (vrijblijvend)
– Vrijdag 8 juli van 19.00u tot 21.00u – Examenmoment

Deelnameprijs:
De deelnameprijs van deze cursus bedraagt €60 voor niet-leden, of €50 indien u lid bent van ‘West Coast Lizards climbing team vzw’. Hierin is de inkomprijs, verzekering, begeleiding, theorie, examen en aanmaak van het KVB1-pasje inbegrepen.
Het materiaal is niet inbegrepen maar kan worden gehuurd aan het onthaal van de sportzaal voor slechts €2.

Locatie:
Deze 3-delige cursus zal plaatsvinden in ‘Sporthal Den Oosthoek’ waarin de klimzaal gevestigd is.
Sporthal Den Oosthoek
Sportlaan 2
8660 De Panne
https://goo.gl/maps/XcPBsvFharP2

Wees snel want de plaatsen zijn beperkt tot 12 deelnemers!

KVB1-Inschrijving

Cursus KVB1 – juli 2016 – #6