Evaluatiemoment KVB1 januari 2017

Om zelfstandig en vrij indoor toprope te mogen klimmen, word je aangewezen een klimvaardigheidsbewijs 1 te behalen. Dat wil zeggen dat je dan zelfstandig in de zaal toprope mag klimmen zonder begeleiding of toezichter. Klimvaardigheidsbewijzen zijn belangrijke stappen in het opleidingstraject tot zelfstandig klimmer. KVB1 (indoor toprope) is de eerste stap, in dit traject leer je om veilig in een klimzaal te topropen. (meer info over het traject: http://goo.gl/xxEo8c)

Kandidaten met een voorkennis die nog niet in het bezit zijn hiervan kunnen een evaluatie krijgen onder toezicht van een erkend evaluator in ‘Klimzaal Den Oosthoek’ te De Panne via ‘West Coast Lizards climbing team vzw’.

Opgelet! Dit is een evaluatiemoment en geen opleidingscursus. Er wordt van jou verwacht dat je reeds de theoretische en praktische basis kent van het veilig en verantwoord indoor toprope klimmen!

Minimumleeftijd om deel te nemen aan deze evaluatie is 10 jaar (tot de leeftijd van 14 jaar dien je in klimzaal Den Oosthoek steeds vergezeld te zijn van een gekwalificeerde begeleider of voogd met KVB1 die instaat voor de veiligheid).

Je zal worden geëvalueerd op volgende aspecten:
– omgang met regels in de klimzaal en tijdens het klimmen
– omgang met materiaal
– correct inbinden van klimmer en zekeraar
– partnercheck en veilig leren klimmen
(checklist: https://goo.gl/Xn96vG)

Na het slagen in deze evaluatie ontvang je het klimvaardigheidsbewijs 1 (KVB1) waarmee je zelfstandig vrij indoor toprope klimmen mag klimmen.

Onderaan kun je je inschrijven waarop je een email ontvangt om de betaling uit te voeren. Nadat je deze betaling hebt uitgevoerd is jouw deelname bevestigd en definitief.

Datum:
– Vrijdag 27 januari | 18u00 – 20u00

Deelnameprijs:
De deelnameprijs aan deze evaluatie bedraagt €25. Hierin is de inkomprijs, verzekering, evaluatie en aanmaak van het KVB1-pasje inbegrepen. Het materiaal is niet inbegrepen maar kan in de klimzaal bij de begeleider gehuurd worden voor slechts €2.

Locatie:
Deze evaluatie zal plaatsvinden in ‘Sporthal Den Oosthoek’ waarin de klimzaal gevestigd is.
Sporthal Den Oosthoek
Sportlaan 2
8660 De Panne
https://goo.gl/maps/XcPBsvFharP2

Wees snel want de plaatsen zijn beperkt tot 12 deelnemers!

Evaluatiemoment KVB1 januari 2017