Opleidingscursus KVB1 (juli)

Neem bij de ‘West Coast Lizards’ deel aan je eerste cursus om je klimvaardigheidsbewijs te behalen, kortweg KVB1. Dit is het bewijs dat je de eerste stap in de opleiding tot zelfstandig klimmer succesvol hebt afgewerkt. In bijna alle klimzalen ben je verplicht een KVB1 voor te leggen om te kunnen ‘indoor topropen’. Klimvaardigheidsbewijzen zijn belangrijke stappen in het opleidingstraject tot zelfstandig klimmer. KVB1 (indoor toprope) is de eerste stap, in dit traject leer je om veilig in een klimzaal te topropen. (meer info over het traject: http://goo.gl/xxEo8c)

Mensen die nog niet in het bezit zijn hiervan kunnen onder professionele begeleiding een 4-delige cursus volgen in ‘Klimzaal Den Oosthoek’ te De Panne via ‘West Coast Lizards climbing team vzw’. Minimumleeftijd om deel te mogen nemen aan deze cursus is 14 jaar. Pas vanaf de leeftijd van 14 jaar mag men in ‘Klimzaal Den Oosthoek’ zelfstandig klimmen en zekeren. Geregeld worden ook aangepaste cursussen voorzien voor de leeftijdsgroepen ‘8-9 jaar’ (getuigschrift) & ’10-14 jaar’ (KVB1).

Deze cursus omvat:
– omgang met regels in de klimzaal en tijdens het klimmen
– omgang met materiaal
– correct inbinden van klimmer en zekeraar
– partnercheck en veilig leren klimmen

Na het volgen van deze opleiding ben je bekwaam om het KVB1-examen af te leggen op het einde van de vierde les. Wie het klimvaardigheidsbewijs 1 (KVB1) heeft behaald mag zelfstandig vrij indoor toprope klimmen.

Datum:
Deze 4-delige cursus zal plaatsvinden op:
– Dinsdag 18 juli | 19u00 – 22u00 (les 1)
– Donderdag 20 juli | 19u00 – 22u00 (les 2)
– Dinsdag 25 juli | 19u00 – 22u00 (les 3)
– Donderdag 27 juli |19u00 – 22u00  (les 4 + examenmoment)

Deelnameprijs:
De deelnameprijs van deze cursus bedraagt €60 voor niet-leden, of €50 als je lid bent van ‘West Coast Lizards climbing team vzw’. Hierin is de inkomprijs, verzekering, begeleiding, theorie, examen en aanmaak van het KVB1-pasje inbegrepen.
Het materiaal is niet inbegrepen maar kan in de klimzaal bij de begeleider gehuurd worden voor slechts €2.

Locatie:
Deze 4-delige cursus zal plaatsvinden in ‘Sporthal Den Oosthoek’ waarin de klimzaal gevestigd is.
Sporthal Den Oosthoek
Sportlaan 2
8660 De Panne
https://goo.gl/maps/XcPBsvFharP2

Onderaan kun je je inschrijven waarop je een email ontvangt om de betaling uit te voeren. Nadat je deze betaling hebt uitgevoerd is jouw deelname bevestigd en definitief. Wees snel want de plaatsen zijn beperkt tot 12 deelnemers!
Indien het minimale deelnemersaantal niet bereikt wordt voor deze cursus,  kan deze worden geannuleerd. Hierop ontvang je het inschrijvingsgeld terug of neemt u deel aan de volgende cursus.

Krijg je onderstaand inschrijvingsformulier niet te zien of kun je het niet invullen, klik dan op deze link!
Opleidingscursus KVB1 (juli)