Inschrijving klimvaardigheidsopleiding jeugd KVB1 mei

Bij ‘West Coast Lizards climbing team’ kunnen kinderen tussen 10 en 16 jaar deelnemen aan een jeugdopleiding waarbij bij ze stap voor stap hun eerste klimvaardigheidsbewijs leren behalen. Gedurende de opleiding leren de kinderen veilig klimmen en zekeren onder begeleiding van een gediplomeerde lesgever.
Op het einde van deze 4-lessenreeks volgt er een evaluatiemoment waarbij men het ‘klimvaardigheidsbewijs 1’ ontvangt (bij positieve evaluatie).
Dit klimvaardigheidsbewijs 1 (KVB1) is de eerste stap in het klimvaardigheidstraject en het bewijs dat men zelfstandig en veilig kan klimmen en zekeren. Kinderen tussen 10 en 14 jaar mogen in ‘Klimzaal Den Oosthoek’ met hun KVB1-pasje al klimmen onder begeleiding van voogd of initiator. Vanaf 14 jaar mogen ze zelfstandig indoor topropen zonder begeleiding.

Tijdens de opleiding komen verschillende onderwerpen spelenderwijs aan bod:
– De regels in een klimzaal en waarop men tijdens het klimmen moet op letten
– Materiaalkennis: gordels, musketons en zekeringstoestellen
– Het correct inbinden van de klimmer en de zekeraar
– Partnercheck en de klimcommando’s
– Het veilig zekeren van de klimmer

De opleiding gaat door van 14u00 tot en met 16u30 op volgende momenten:
– Woensdag 2 mei
– Woensdag 9 mei
– Woensdag 16 mei
– Woensdag 23 mei (evaluatiemoment)

De kostprijs voor deze cursus bedraagt €70. Hierin zijn de begeleiding, toegang tot de zaal en het klimvaardigheidsbewijs inbegrepen. Omdat we de voorkeur geven aan nieuw en zelf getest materiaal zit ook de huur van een gordel, musketon en zekeringstoestel  forfaitair in de huurprijs. Wie reeds eigen materiaal heeft en dit wenst te gebruiken dient dit eerst aan de lesgever voor te leggen ter goedkeuring.
De lesgever heeft het recht materiaal dat hij onveilig acht te weigeren.

Betaling kan gebeuren via overschrijving. Na de inschrijving ontvangt u een mailtje met de betalingsgegevens. Gelieve rekening te houden met enkele dagen verwerkingstijd. Een inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling en dit dient voor aanvang van de opleiding in orde te zijn. Om de les tijdig te kunnen laten starten, vragen we iedereen om minimum een 10-tal minuten voor de start van de les aanwezig te zijn.

De opleiding vindt plaats in ‘Sporthal Den Oosthoek’ waarin de klimzaal gevestigd is.
Sporthal Den Oosthoek
Sportlaan 2
8660 De Panne
https://goo.gl/maps/XcPBsvFharP2

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt tot 12 deelnemers!
(Minimum aantal deelnemers 8, bij een tekort aan deelnemers kan de cursus worden geannuleerd of verplaatst).

Krijg je onderstaand inschrijvingsformulier niet te zien of kun je het niet invullen, klik dan op deze link!

Inschrijving klimvaardigheidsopleiding jeugd KVB1 mei