Inschrijving klimvaardigheidsopleiding jeugd april

Bij ‘West Coast Lizards climbing team’ kunnen kinderen van 10 t.e.m. 13 jaar deelnemen aan een klimvaardigheidsopleiding waarbij bij ze stap voor stap hun eerste klimvaardigheidsbewijs leren behalen. Gedurende deze opleiding leren de kinderen veilig klimmen en zekeren onder begeleiding van een gediplomeerde lesgever. Op het einde van deze 6-lessenreeks volgt er een evaluatiemoment waarbij men het ‘klimvaardigheidsbewijs 1’ ontvangt (bij positieve evaluatie).
Dit klimvaardigheidsbewijs 1 (KVB1) is de eerste stap in het klimvaardigheidstraject en het bewijs dat men zelfstandig en veilig kan klimmen en zekeren.

Tijdens de opleiding komen verschillende onderwerpen spelenderwijs aan bod:
– De regels in een klimzaal en waarop men tijdens het klimmen moet op letten
– Materiaalkennis: gordels, musketons en zekeringstoestellen
– Het correct inbinden van de klimmer en de zekeraar
– Partnercheck en de klimcommando’s
– Het veilig zekeren van de klimmer

Kinderen van 8 t.e.m. 13 jaar mogen volgens het huisreglement van ‘Klimzaal Den Oosthoek’ met hun KVB1-pasje al klimmen onder begeleiding van voogd (op voorwaarde dat de voogd reeds in het bezit is van een KVB1 brevet of hoger) of onder begeleiding van een erkend initiator. Vanaf 14 jaar mogen ze zelfstandig indoor topropen zonder begeleiding.

Voor wie?
Vrij voor alle tieners van 10 tem 13 jaar.
Volgende uitzonderingen zijn toegestaan: Kinderen die 10 jaar worden tegen de datum van het eindexamen, en kinderen die net 14 zijn geworden.

Waar?
De opleiding vindt plaats in ‘Sporthal Den Oosthoek’.
Sporthal Den Oosthoek, Sportlaan 2, 8660 De Panne.

Data:
De opleiding gaat telkens door op woensdagnamiddag van 14u00 tot en met 16u00 op volgende momenten:
20 maart / 27 maart / 03 april / 24 april / 15 mei / 22 mei (evaluatiemoment).

Kostprijs:
De kostprijs voor deze cursus bedraagt € 72.
Hierin zijn de begeleiding, toegang tot de zaal en het klimvaardigheidsbewijs inbegrepen. Omdat we de voorkeur geven aan nieuw en zelf getest materiaal zit ook de huur van een gordel, musketon en zekeringstoestel  forfaitair in de huurprijs. Wie reeds eigen materiaal heeft en dit wenst te gebruiken dient dit eerst aan de lesgever voor te leggen ter goedkeuring. De lesgever heeft het recht materiaal dat hij onveilig acht te weigeren.

Betaling kan gebeuren via overschrijving. Na de inschrijving ontvangt u een mailtje met de betalingsgegevens.
Gelieve rekening te houden met enkele dagen verwerkingstijd.

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt tot 12 deelnemers! (Minimum aantal deelnemers 8, indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt kan de
cursus geannuleerd of verplaatst worden ). Om de les tijdig te kunnen laten starten, vragen we iedereen om minimum een 10-tal minuten voor de start van de les aanwezig te zijn. Inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier. Krijg je onderstaand inschrijvingsformulier niet te zien of kun je het niet invullen, klik dan op deze link!

Inschrijvingsvoorwaarden en inschrijvingsformulier:
Een inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling en deze dient voor aanvang van de opleiding in orde te zijn.
Eens u hebt betaald wordt verwacht aanwezig te zijn op elke les en examen. Het is niet mogelijk om een lesonderdeel te missen.
Bij het niet naleven van de inschrijvingsvoorwaarden(tijdige betaling) heeft de club het recht uw inschrijving te annuleren. Het inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald indien u niet komt opdagen of niet kunt deelnemen. Tenzij door onvoorziene omstandigheden en u ons deze kunt aantonen. In geval van niet toelaatbaar gedrag tijdens de lessenreeks heeft de lesgever het recht om de cursus voor deze deelnemer met onmiddellijke ingang te beëindigen, in dit geval is er geen teruggave van het lesgeld mogelijk.

 

Aankomende evenementen
  • AV 23/02/2024 om 20:00 – 21:00
  • Algemene Vergaderingen KBF & KB-P 23/03/2024 om 11:00 – 18:00 nog te bepalen
  • Raad van Clubafgevaardigden 15/05/2024 om 20:00 – 22:30 digitaal ???? Lidgeld 2025
  • Raad van Clubafgevaardigden 13/11/2024 om 21:00 – 23:30 Nog te bepalen
Note: Carousel will only load on frontend.

Copyright © 2018 - West Coast Lizards - Niels Daubry

Inschrijving klimvaardigheidsopleiding jeugd april