Inschrijving leadweekend Hotton 2020

Beste leden,

Het mooie weer lonkt, het is zomer, tijd dus om volop terug naar de massieven te trekken, rekening houdend met de COVID-19 maatregelen weliswaar!

Naar jaarlijkse gewoonte gaan we klimmen in de Ardennen. Het weekend van 18 tot 19 juli is het weer zover! We hadden reeds Durnal in 2016, Hotton in 2017 en 2019, Pont à Lesse in 2018. Dit jaar kiezen we voor een klassieker en komt Hotton terug aan de beurt.

Dit rotsmassief is ideaal gelegen, en heeft voor ieder wat wils. Ideaal voor starters , met o.a. een paar routes die prima geschikt zijn voor kinderen, dus ook zeer kindvriendelijk.

Voor wie onlangs hun KVB2 behaald heeft of wil behalen is dit een ideale eerste kennismaking met de rotsen.

Omdat we rekening dienen te houden met tal van factoren ten gevolge van COVID-19, is deze activiteit onder voorbehoud. We wachten eerst graag jullie respons af alvorens we bijvoorbeeld het verblijf reeds definitief boeken. Laat ons daarom weten dat jij mee komt klimmen, door onderstaande formulier in te vullen.

We hopen jullie dan te mogen verwelkomen op vrijdagavond 17 juli op camping La Brise om ons te installeren voor een gans weekend klimplezier!

 

De planning zou er dan als volgt kunnen uitzien:

- Vrijdagavond 17 juli, aankomst op camping La Brise.

- De tenten of caravans kunnen allemaal samen worden geplaatst en we voorzien een centrale shelter zodat iedereen gezellig samen kan toeven.

- De Club voorziet een frigo waar eventueel frisdrank, en bier kan worden gekocht. Wie echter zelf graag iets (speciaals) voorziet mag dit zelf meebrengen.

- Zaterdagmorgen voorzien we ontbijt op de camping. We maken ons lunchpakket voor ‘s middags en trekken dan richting het massief van Hotton, gekend als 'Rochers de Rénissart'. Er zullen klimtouwen klaar gehangen worden aan de rots voor de beginnende klimmers, om van hun eerste klimervaring een veilige belevenis te maken, en onze begeleiders voorzien rots-initiaties . De gevorderde klimmer kan naar believen het ganse massief verkennen, en zich eventueel wagen aan de traverse boven het water om dan via deze weg naar boven te klimmen.(Kans op natte voeten!)

- ’s Avonds mag iedereen genieten van een mooie BBQ op de camping die door het WCL-team wordt verzorgd.

- De zondagmorgen verloopt gelijkaardig als de zaterdag, er is echter wel geen BBQ meer voorzien . Nadat de bivak wordt afgebroken vertrekken we naar het massief.

De begeleide klimactiviteiten stoppen om 15u.

(Bij regenweer voorzien we een alternatieve wandeling of een bezoek aan BeBloc Boulder gym te Jambes)

 

Prijzen die wij vorig jaar hanteerden zagen er zo uit (Dit is onder voorbehoud!):
- voor volwassenen: 50,00 euro
- voor kinderen tot 12 jaar: 20,00 euro

Inbegrepen in de prijs:
Standplaatsen camping (2x), BBQ op zaterdagavond, lunchpakket zaterdag, ontbijt (2x), de begeleiding op het massief en eventueel gebruik clubmateriaal.

Niet inbegrepen:
Drankverbruik en transport.

Vereiste voor deelname: WCL-lidmaatschap!

 

Wat dien ik zelf te voorzien:

Eigen tent, slaapzak en matje – persoonlijk klimgerief(waaronder zeker je helm!) en klimschoenen – eetgerei en bestek – alles voor je eigen comfort (stoeltje, knuffelbeer, koelbox, … ), en last but not least, er bestaat altijd een kans dat er controle is op het massief door toezichters van het KBF, dus zorg zeker dat je je KBF-lidkaart bij hebt!

Voor wie interesse heeft in de topo. Deze is te verkrijgen bij de toeristische dienst van Hotton, op de website van de KBF of bij Mounteqshop.

Materiaal: de club voorziet meerdere touwen en setjes. Wie zelf geen helm of klimgordel heeft kan er eentje ontlenen aan de club of brengt ter vervanging van de helm zelf bijvoorbeeld een skate- of fietshelm mee.

Vervoer: Carpooling via onderlinge afspraak op de facebook ledenpagina.

Wij zijn ook nog op zoek naar leden die het zien zitten om links en rechts een handje toe te steken ter plaatse. Heb je daar zin in? Neem dan contact op met ons via westcoastlizards@gmail.com

 

Graag zien we jou op 18 en 19 juli op de rotsen voor een onvergetelijk klimweekend!

 

 

Aankomende evenementen
  • AV 23/02/2024 om 20:00 – 21:00
  • Algemene Vergaderingen KBF & KB-P 23/03/2024 om 11:00 – 18:00 nog te bepalen
  • Raad van Clubafgevaardigden 15/05/2024 om 20:00 – 22:30 digitaal ???? Lidgeld 2025
  • Raad van Clubafgevaardigden 13/11/2024 om 21:00 – 23:30 Nog te bepalen
Note: Carousel will only load on frontend.

Copyright © 2023 - West Coast Lizards - Niels Daubry

Inschrijving leadweekend Hotton 2020