Inschrijving KVB1 juli 2021 (+14)

Om zelfstandig en vrij indoor toprope te mogen klimmen, word je aangewezen een klimvaardigheidsbewijs 1 te behalen. Dat wil zeggen dat je dan zelfstandig in de zaal toprope mag klimmen zonder begeleiding of toezichter. Klimvaardigheidsbewijzen zijn belangrijke stappen in het opleidingstraject tot zelfstandig klimmer. KVB1 (indoor toprope) is de eerste stap, in dit traject leer je om veilig in een klimzaal te topropen. (Klik hier voor meer info over het traject)

Mensen die nog niet in het bezit zijn hiervan kunnen onder professionele begeleiding een cursus volgen in ‘Klimzaal Den Oosthoek’ te De Panne via ‘West Coast Lizards climbing team vzw’. Minimumleeftijd om deel te mogen nemen aan deze cursus is 14 jaar. Pas vanaf de leeftijd van 14 jaar mag men in ‘Klimzaal Den Oosthoek’ zelfstandig klimmen en zekeren. Geregeld worden ook aangepaste cursussen voorzien voor de leeftijdsgroepen 8 tot 14 jaar.

Deze cursus omvat:

 • Omgang met regels in de klimzaal en tijdens het klimmen
 • Omgang met materiaal
 • Correct inbinden van klimmer en zekeraar
 • Partnercheck en veilig leren klimmen

Na het volgen van deze opleiding ben je bekwaam om het KVB1-examen af te leggen op het einde van de derde les. Wie klimvaardigheidsbewijs 1 (KVB1) heeft behaald mag zelfstandig vrij indoor toprope klimmen.

Onderaan kun je inschrijven en betalen, waarop je nadien een bevestigingsmail zal ontvangen.

Deze cursus vindt plaats op:

 • Donderdag 22 juli | 19u30 - 21u30
 • Zaterdag 24 juli | 09u30 - 11u30
 • Dinsdag 27 juli | 19u30 - 21u30
 • Donderdag 29 juli | 19u30 - 21u30 (evaluatiemoment)

Deelnameprijs:

De deelnameprijs van deze cursus bedraagt €80 voor niet-leden, of €60 als je lid bent van ‘West Coast Lizards climbing team vzw’. Hierin is de inkomprijs, verzekering, begeleiding, materiaal, theorie, examen en aanmaak van het KVB1-pasje inbegrepen.

Locatie:

Deze cursus zal plaatsvinden in ‘Sporthal Den Oosthoek’ waarin de klimzaal gevestigd is.
Sporthal Den Oosthoek
Sportlaan 2
8660 De Panne
https://goo.gl/maps/XcPBsvFharP2

Wees snel want de plaatsen zijn beperkt tot 12 deelnemers!

Let op, indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt kan de cursus geannuleerd of verplaatst worden .
Eens u 
betaald hebt wordt u verwacht aanwezig te zijn op elke les en examen. Het is niet mogelijk om een lesonderdeel te missen.
Het inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaalt indien u niet komt opdagen of niet kunt deelnemen. Tenzij door onvoorziene omstandigheden en u ons deze kunt aantonen.
Het KVB1-pasje zal per post na positieve evaluatie worden opgestuurd. Houdt rekening met de verwerkingstijd.

Aankomende evenementen

 • JWCL Groep 1 - TRAINING 03/12/2021 om 18:00 – 19:30 Klimzaal de oosthoek, sportlaan 2, 8660 De Panne Jeugwerking Trimester 3: Groep 1 van 17u tot 18u30
 • JWCL Groep 2 - TRAINING 03/12/2021 om 19:30 – 21:00 Klimzaal "den oosthoek", sportlaan 2, 8660 De Panne Jeugdwerking Lizards Groep 2: 18u30 - 20u
 • WCL ON THE MOVE - RHINO BOULDERGYM 05/12/2021 om 11:00 – 13:00 Rhino bouldergym, Kaarderijstraat 69, 9000 Gent Het idee:Elke vier weken trekken we erop uit naar Rhino Bouldering Gym in Gent voor een heerlijke ochtend sessie van 10-.... zodat er voor de meeste onder ons nog quality time is 's middags om iets met de rest van het gezin te doen.Iedereen is welkom maar je moet wel even zelf je reservatie voor…
Note: Carousel will only load on frontend.

Copyright ©2021 - West Coast Lizards - Niels Daubry

Inschrijving KVB1 juli 2021 (+14)