Klimvaardigheidsbewijs 2

KVB2

Om veilig en zelfstandig indoor voor te klimmen kun je bij de ‘West Coast Lizards climbing team vzw’ een cursus volgen waarbij de basis gelegd wordt om op een verantwoorde manier te leren indoor voorklimmen. Na het volgen en slagen in deze cursus behaal je jouw klimvaardigheidswijs ‘Indoor Voorklimmen.

Deze 4-delige cursus omvat voorbereidingslessen en een examenmoment. Tijdens deze momenten worden volgende zaken behandeld en onmiddellijk praktisch toegepast onder begeleiding:

  • Het correct benoemen en gebruiken van jouw materiaal.
  • Op aandachtige wijze zekeren en spotten van de voorklimmer.
  • Op een juiste manier jouw tussen-zekeringen inpikken.
  • Reactie op een voorklimmersval.
  • Risicobewustzijn en veiligheidsregels.

De deelnameprijs van deze cursus bedraagt €80 voor niet-leden en €70 voor leden van ‘West Coast Lizards climbing team vzw’. Inbegrepen in de prijs zijn de verzekering, begeleiding, WCL-cursusboekje, examen, gebruik van het voorklimtouw en aanmaak van het KVB2-pasje. De toegang tot de klimzaal is hierin inbegrepen!

Wil je lid worden van ‘West Coast Lizards climbing team vzw’ en de 'Klim- en bergsportfederatie' dat kan via deze link: http://leden.klimenbergsportfederatie.be/kbf/ledeninfo/lid-worden

Deelnamevoorwaarden:

  • Je moet minstens 16 jaar zijn om te mogen deelnemen aan deze cursus.
  • Je dient reeds in het bezit te zijn van het brevet KVB1 of gelijkwaardig door ervaring (deze ervaring kan door de lesgever getest worden bij aanvang van de cursus).
  • Er wordt van jou verwacht ruim op tijd te zijn voor aanvang van de lessen.
  • Eigen materiaal mee hebben (klimgordel, zekeringstoestel, safebiner, schroefmusketon, klimschoenen, minstens 3 setjes en een bandsling). Indien je niet zelf over het nodige materiaal beschikt kun je dit, buiten klimschoenen, gebruiken van onze club.

Een KVB2-cursus wordt meestal georganiseerd wanneer we hier de vraag voor krijgen van meerdere geïnteresseerde cursisten. Het maximale deelnemersaantal aan deze cursus bedraagt 8 deelnemers, deze cursussen zijn meestal volzet binnen 48 uur nadat het inschrijvingsformulier online komt. Hou dus zeker af en toe deze website in de gaten of volg ons op Facebook.

CURSUSSEN KVB2

Cursussen volzet? Schrijf je dan in voor het interesseformulier KVB2.

Aan de hand van het aantal geïnteresseerde cursisten, lassen we een nieuwe cursus in. Opgelet! Een inschrijving op het 'interesseformulier' telt niet als een inschrijving voor de cursus, hiervoor dien je in te schrijven op de cursus van zodra deze gepubliceerd wordt.

Cursus disclaimer

Let op, indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt kan de cursus geannuleerd of verplaatst worden. Eens u betaald hebt wordt u verwacht aanwezig te zijn op elke les en examen. Het is niet mogelijk om een lesonderdeel te missen. Het inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald indien u niet komt opdagen of niet kunt deelnemen. Annulatie is slechts mogelijk tot 14 dagen voor aanvang van de cursus. Er wordt in dat geval €10 afgehouden voor onze administratiekosten. Het KVB-pasje zal per post na positieve evaluatie worden opgestuurd. Houdt rekening met de verwerkingstijd.

Copyright © 2015-2023 - West Coast Lizards - Niels Daubry