Klimvaardigheidsbewijs

Wat is het klimvaardigheidsbewijs (KVB)?

Klimvaardigheidsbewijzen (afgekort tot KVB’s) zijn belangrijke stappen in het opleidingstraject tot zelfstandig klimmer. Door gebruik te maken van het principe van de klimvaardigheidsbewijzen streeft de 'klim- en bergsportfederatie' naar voldoende uniformiteit in de klimopleiding.
In heel wat lengteklimzalen dien je een klimvaardigheidsbewijs voor te leggen om er te mogen (voor)klimmen.

De volledige opleiding tot zelfstandig klimmer bestaat uit vier, opeenvolgende onderdelen:

- KVB 1 indoor toprope
- KVB 2 indoor voorklimmen
- KVB 3 outdoor voorklimmen
- KVB 3+ advanced multipitch
- KVB 4 adventure klimmen (in toekomst 'trad climbing')

Deze stappen in de opleiding tot zelfstandig klimmer worden gegeven door de erkende bergsportclubs aangesloten bij de Klim- en Bergsportfederatie. West Coats Lizards geeft de eerste twee onderdelen KVB1 en KVB2 van de opleiding. We organiseren ongeveer maandelijks tot tweemaandelijks KVB-cursussen, deze zijn dan ook snel volzet! Alle info en mogelijkheid om in te schrijven kun je hieronder terugvinden.

Ik wil verder gaan dan KVB2!

Gezien je in Klimzaal Den Oosthoek enkel kan topropen en voorklimmen, voorzien wij daarom de eerste twee stappen in het opleidingstraject.
Wil je op de rotsen gaan klimmen? Dan raden we ja aan om je KVB3 (outdoor voorklimmen) te behalen! Dit kan bij één van de bergsportclubs van het KBF.

Oeps, ik ben mijn KVB verloren!

Had je eerder een KVB behaald, en ben je deze verloren? Dan kan je een duplicaat aanvragen bij het secretariaat. Stuur hiervoor een mailtje naar kvb@kbfvzw.be met jouw gegevens (naam, geboortedatum, club waar je de KVB behaald hebt...) Op basis daarvan kijken we na of we resultaten van jouw KVB kunnen terugvinden in ons archief. Ben je lid van KBF, dan staan je KVB-resultaten ook op je online profiel bij je diploma’s.

Copyright © 2015-2023 - West Coast Lizards - Niels Daubry