Organisatie

Wie zijn wij?

West Coast Lizards vzw bestaat uit een groep vrijwilligers die samen dezelfde passie delen, namelijk de outdoor sport en de klim- en bergsport.
De één houdt bijvoorbeeld meer van indoor toprope klimmen of rotsklimmen terwijl de ander liever beginnende en ervaren klimmers professioneel begeleidt in het klimmen algemeen. Vertrekkende vanuit deze passie en met de komst van klimzaal Den Oosthoek zijn we samen een club gestart en noemen wij onszelf samen met alle clubleden: de ‘West Coast Lizards’.

Wat bieden wij aan?

Met de oprichting van onze club is het onze bedoeling om de klim-en bergsport te promoten aan de Belgische Westkust met als hoofdactiviteiten: indoor muur-en sportklimmen en hoogteparcours. Daarnaast bieden wij ook verschillende activiteiten aan op zowel laagdrempelige manier als activiteiten voor de meer ervaren sporter die op zoek is naar wat uitdaging en avontuur. Een voorbeeld van onze nevenactiviteiten zijn: boulderen, slackline, via ferrata, canyoning, mountainbike, hiking, alpinisme, enz…
Als bezoeker kunt u individueel of in groep deelnemen aan onze activiteiten het hele jaar door. Ook kunnen wij voor u activiteiten aanbieden op maat. Onder de menu ‘activiteiten’ vindt u meer informatie over initiaties, cursussen, opleidingen, stages en evenementen per doelgroep.

Waar bevinden wij ons?

U vindt het 'West Coast Lizards climbing team' in klimzaal ‘Den Oosthoek’ die ondergebracht werd bij de bouw van de nieuwe sporthal ‘Den Oosthoek’.

Wij hebben een vaste clubavond (behalve tijdens vakanties) op vrijdagavond waarbij iedereen welkom is. Tijdens deze momenten is er iemand van onze werkingsgroep aanwezig is om eventuele vragen te beantwoorden over de klim-en bergsport en onze clubwerking. Ook is het mogelijk om van het klimmen te proeven (onder begeleiding) door minstens een week op voorhand iets te laten weten.

Wat is onze missie?

Bij de bouw van de nieuwe sporthal te De Panne genaamd ‘Sporthal Den Oosthoek’, werd er aandacht besteed aan de klim- en bergsport. Een grensverleggende en sterk evoluerende sport die een grote opmars kent in de sportwereld. Daarnaast werd er ook aandacht besteed aan een avontuurlijk hoogteparcours waarbij men op de proef wordt gesteld. Om de klimsport, de outdoor activiteiten en een gezonde levensstijl te promoten aan de westkust hebben wij als fervente klimmers een club opgericht, namelijk de ‘West Coast Lizards climbing team’.

Als vzw willen wij met de ‘West Coast Lizards climbing team’ enerzijds de beginnende klimmer kennis laten maken met de klimsport op een laagdrempelige manier door initiaties, cursussen en evenementen aan te bieden. Anderzijds willen wij ook de ervaren klimmer de mogelijkheid bieden om zichzelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen, opleidingen en klimstages.

Deze doelstellingen worden bereikt vanuit een vrijwillig vertrekpunt waarbij er een kwaliteitsvol, sociaal en ecologisch aanbod wordt uitgebouwd. Door mensen samen te brengen en hun kennis en passie met elkaar te delen op een duurzame manier waarbij er zorg wordt gedragen voor elkaar, het materiaal en de omgeving, om in de toekomst evenveel te kunnen genieten van de klim –en bergsport in al zijn aspecten.

Ons team bestaat uit gedreven, ervaren en gediplomeerde trainers die op een wetenschappelijk onderbouwde en verantwoorde manier de klimmer ondersteunen in de klimsport. Ook bieden wij onze trainers de kans om zichzelf verder te ontwikkelen volgens de normen in de evoluerende klim –en bergsport. Alle leden vormen samen één team waarbij we elkaar niet alleen steunen en begeleiden in persoonlijke doelstellingen, maar waar ook plaats is voor vriendschap en samenzijn tijdens en na het klimmen!

Ons team

DIEDERIK
Voorzitter
NICOLAS
Penningmeester
KAREL
Jeugdcoördinator
NIELS
Media & communicatie
PIETERJAN
Communicatie

Copyright © 2015-2023 - West Coast Lizards - Niels Daubry