Lid worden

Het lidmaatschap

Sinds november 2015 zijn we als club officieel erkend bij de ‘Klim- en bergsportfederatie’ (KBF). Deze door 'Sport Vlaanderen' erkende sportfederatie ondersteunt onze club waarbij je als lid kunt deelnemen aan een uniek en gevarieerd aanbod van klim- en bergsportactiviteiten zoals bergwandelen, bergklimmen, indoor- en rotsklimmen, canyoning, enz…. Tijdens deze activiteiten krijg je de nodige kennis en ervaring mee, zodat je zelfstandig op weg kunt. Ook bieden wij onze leden initiaties, cursussen, opleidingen, stages en deelname aan wedstrijden en evenementen aan.

Het lidmaatschap omvat tevens tal van voordelen zoals voordeeltarieven in 'Klimzaal Den Oosthoek', een zeer uitgebreide verzekering voor outdooractiviteiten, gratis toegang tot de rotsen, een abonnement op het KBF-tijdschrift (per seizoen), kortingen in de berghutten en winkels, ... De volledige lijst met voordelen kunt u onderaan raadplegen.

Het jaar 2021 is nog niet voorbij (najaar), maar je wenst je toch al reeds lid te maken van onze club voor volgend jaar? De laatste maanden van het huidige jaar krijg je er namelijk gratis bij! Was je voorheen al lid? Dan ontvang je €8 korting!

Klik op de knop om je lid te kunnen maken bij 'West Coast Lizards climbing team'. Je wordt doorverwezen naar de website van de federatie, waar je kunt kiezen uit clubs. Hier kies je voor ‘West Coast Lizards climbing team’ (meer onderaan de lijst), uit de lijst van clubs.

Problemen bij het inschrijven of nog vragen, neem dan contact met ons op!

Voordelen lidmaatschap bij onze club en federatie

Voordelen lidmaatschap 'West Coast Lizards climbing team'

Dankzij de website, sociale media en maandelijkse nieuwsbrief blijf je up-to-date over onze activiteiten. Sinds kort kunnen onze leden ook inloggen op onze website, waarop we communiceren over onze activiteiten en groepen. Daardoor kun je als eerste inschrijven op onze cursussen, initiaties, uitstappen of evenementen!

Als WCL-lid kun je deelnemen aan onze op maat samengestelde uitstappen en activiteiten naar verschillende klimzalen en klimgebieden in binnen- en buitenland. Dit steeds onder begeleiding van ervaren en gemotiveerde clubleden die je klimervaring naar 'The Next Level' zullen tillen. Maar ook leden die het wat rustiger aan willen doen kunnen deelnemen aan ons familieweekend, met aangepaste activiteiten voor het hele gezin.

Wij bieden onze leden de kans om zich verder te ontwikkelen binnen de klimsport. Dit kan gaan van een cursus KVB1 tot de deelname en ondersteuning in een cursus tot initiator rotsklimmen. Geregeld organiseren wij ook evenementen met bijhorende initiaties voor elke doelgroep en klimkampen voor de jongste klimmers. Leden genieten van een voordeeltarief bij het inschrijven!

Kinderen en jongeren die bij ons lid zijn, krijgen als eerste de kans om in te kunnen schrijven op onze activiteiten. Zo hebben we een wekelijkse jeugdwerking, klim- en watersportkampen, klimweekends met al onze leden en families en nog tal van andere activiteiten (themaklimmen, rotsklimstages, cursussen, ...).

Elke vrijdagavond staat na de jeugdwerking, onze clubavond gepland. Hierbij staan we klaar als club om jong en minder jong, ervaren rotten en beginnende climbaholics, families en individuele klimmers te zekeren op de clubavond, tips te geven en er te zijn voor al onze leden.

De 'Klim- en Bergsportfederatie', waar je automatisch ook lid van wordt, voorziet in heel wat klimzalen en klimwinkels een mooie korting.

Sinds januari 2017 genieten onze leden daarbovenop van een nog scherper voordeeltarief in onze plaatselijke klimzaal 'Den Oosthoek'. De verschillende tarieven van individuele klimbeurten tot abonnementen kun je hier raadplegen.

Enkel leden krijgen toegang tot de aankoop van onze kleurrijke hangers, gemaakt uit dezelfde materie van klimgrepen.

Om de zoveel tijd krijgen onze leden ook de kans om het super coole teamshirt te bemachtigen! In de toekomst volgen meer leuke gadgets of nieuwe ontwerpen van ons kledij.

     

Onze leden kunnen tijdens onze activiteiten gratis gebruik maken van klimmateriaal zoals touwsets, helmen, klimgordels, crashpads, en nog veel meer.

Voordelen lidmaatschap 'Klim- en Bergsportfederatie'

De Klim- en Bergsportfederatie biedt de beste verzekering aan in Vlaanderen op het gebied van de klim- en bergsport.

 • 24/24, wereldwijde dekking van alle klim- en bergsportactiviteiten
 • Hoge waarborgen voor helikopterredding en repatriëring
 • Individuele dossieropvolging en advies op maat

Wens je ook een verzekering voor mountainbike en ski/snowboard op de piste? Dan is een uitbreiding noodzakelijk. Deze uitbreiding komt tussen bij beoefening in het binnenland en nabehandeling in België bij een ongeval in het buitenland.

Wil je meer weten over de uitgebreide verzekering? Neem een kijkje op deze pagina.

Vier keer per jaar ontvang je gratis het tijdschrift Monte, hét allround tijdschrift in Vlaanderen over alles wat reilt en zeilt in de wereld van de klim- en bergsport.

 • 4 x jaar: maart, juni, oktober en december
 • Per post of online
 • Met reportages, reisverslagen, product reviews en meer

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons via FacebookTwitter of Instagram.

Vrijwel alle klimgebieden in België bevinden zich op privéterrein of maken deel uit van een beschermd natuurgebied. Als KBF-lid draag je bij tot een ecologisch beheer van deze gebieden. Je hebt bovendien gratis toegang tot de rotsmassieven.

Als KBF-lid draag je bij aan het onderhoud van paden, markeringen en hutten in de Alpen en Pyreneeën. De KBF betaalt jaarlijks een bijdrage aan het zogenaamde Gegenrecht fonds. In ruil daarvoor ontvang je ruime kortingen in meer dan 1500 berghutten van verschillende Alpenverenigingen.

 • Korting tot 50% in +1500 berghutten
 • Je steunt onderhoud van paden en hutten

Lees meer over de huttenkorting voor KBF-leden.

De Chaveehut in Maillen en de Vennhütte in Burg-Reuland zijn de ideale uitvalsbasis om te wandelen, fietsen, klimmen of langlaufen. Als KBF-lid verblijf je aan een kortingstarief. Reserveer je verblijf alvast online!

Op vertoon van je KBF-lidkaart profiteer je van allerlei kortingen.

 • Korting bij verschillende outdoorwinkels zoals de Berghut, K2, Mounteqshop,...
 • Korting in klimzalen van de KBF-clubs
 • Gratis toegang tot Mount Expo, de jaarlijkse klim- en bergsportbeurs
 • ...

Bekijk hier het volledige overzicht.

 • Zomer- en winterpakket met technische kledij, materiaal en accessoires
 • Je ontvangt 20% korting op vertoon van je lidkaart
 • Verkrijgbaar bij De Berghut in Hamme, K2 in Antwerpen en Mounteqshop in Beveren-Leie

KBF werkt hiervoor samen met Rab en Lowe Alpine. Bekijk hier het huidige aanbod.

Rab Lowe Alpine

In de KBF-webshop vind je een uitgebreid aanbod aan topo’s, boeken en cursussen aan aantrekkelijke prijzen.

Dankzij je KBF-lidmaatschap heb je toegang tot alle nationale klimwedstrijden zonder bijkomende licentiekosten. Via dit wedstrijdcircuit maak je kans om geselecteerd te worden voor het nationale topsportteam en deel te nemen aan internationale wedstrijden.

 • Toegang tot nationale klimcompetitie
 • Maak kans op selectie Belgian Climbing Team

In samenwerking met de KBF-clubs organiseert de KBF verschillende opleidingen tot zelfstandig bergsporter. Je kunt een opleiding volgen binnen iedere discipline en op jouw eigen niveau.

 • Opleiding in bergwandelen, bergbeklimmen, sportklimmen, rotsklimmen, canyoning en winterbergsport
 • Kwalitatieve begeleiding, veiligheid centraal
 • Aanbod zomer en winter
 • Van beginner tot gevorderd
 • Toegang tot workshops rond een specifiek thema

Bekijk het volledige aanbod hier.

De KBF organiseert en promoot verschillende opleidingen tot sportkader. Deze opleiding leidt leden op tot begeleider, lesgever of examinator in de club- en federatiewerking. Daarnaast biedt de KBF ook allerlei bijscholingen voor begeleiders aan.

 • Opleiding tot initiator, instructor, instructeur of trainer
 • Kwaliteit en veiligheid centraal
 • Aanbod in alle disciplines
 • Toegang tot bijscholingen en de KBF-kaderdag
 • 50% korting op het KBF-pakket

Bekijk het volledige aanbod hier.

 • JWCL Groep 1 - TRAINING 24/09/2021 om 17:00 – 18:30 Klimzaal de oosthoek, sportlaan 2, 8660 De Panne Jeugwerking Trimester 3: Groep 1 van 17u tot 18u30
 • JWCL Groep 2 - TRAINING 24/09/2021 om 18:30 – 20:00 Klimzaal "den oosthoek", sportlaan 2, 8660 De Panne Jeugdwerking Lizards Groep 2: 18u30 - 20u
 • Clubavond 24/09/2021 om 20:00 – 22:00 Klimzaal Den Oosthoek
Note: Carousel will only load on frontend.

Copyright © 2015-2021 - West Coast Lizards - Niels Daubry