Lid worden

Sinds november 2015 zijn we als club officieel erkend bij de ‘Klim- en bergsportfederatie’ (KBF). Deze door 'Sport Vlaanderen' erkende sportfederatie ondersteunt onze club waarbij u als lid kunt deelnemen aan een uniek en gevarieerd aanbod van klim- en bergsportactiviteiten zoals bergwandelen, bergklimmen, indoor- en rotsklimmen, canyoning, enz…. Tijdens deze activiteiten krijg je de nodige kennis en ervaring mee, zodat je zelfstandig op weg kunt. Ook bieden wij onze leden initiaties, cursussen, opleidingen, stages en deelname aan wedstrijden en evenementen aan.

Om u lid te kunnen maken bij 'West Coast Lizards climbing team' sluit u zich aan als lid bij de KBF en kiest u als club voor ‘West Coast Lizards climbing team’ uit de lijst van clubs. Het lidmaatschap omvat tevens tal van voordelen zoals voordeeltarieven in 'Klimzaal Den Oosthoek', een zeer uitgebreide verzekering voor al je outdooractiviteiten, gratis toegang tot de rotsen, een abonnement op het KBF- en Hang On WCL tijdschrift, kortingen in de berghutten en winkels. De volledige lijst met voordelen kunt u onderaan raadplegen.

Wordt hier lid van onze club of verleng je lidmaatschap:

 


Voordelen Lidmaatschap West Coast Lizards - KBF

West Coast Lizards voordelen

VOORDEEL 1: EXCLUSIEVE DEELNAME WEEKENDS-UITSTAPPEN

Enkel als lid van WCL kan je deelnemen aan onze op maat samengestelde uitstappen en activiteiten naar verschillende klimgebieden. Dit steeds onder begeleiding van ervaren en gemotiveerde clubleden die je klimervaring naar 'The Next Level' zullen tillen.

VOORDEEL 2: HANG-ON MAGAZINE

Op regelmatige basis ontvang je het Clubmagazine 'Hang On' met de meest up-to-date info omtrent de WCL, boeiende interviews en info omtrent de klimsport.

VOORDEEL 3: KlIMTECHNIEK

Via leden met tonnen ervaring en de juiste opleidingen zullen er klimtechnieken worden aangeboden. Deze opleidingen zijn er voor iedereen die aan zijn techniek wilt werken en een (nog) betere klimmer wilt worden. 

VOORDEEL 4: JEUGDSTAGES

In 2017 zullen we starten met het houden van jeugdstages om elke beginnende klimmer nog beter te kunnen begeleiden en voor te bereiden op het klimavontuur.

VOORDEEL 5: SFEER

Als club staan we klaar voor jong en oud, ervaren rotten en beginnende klimaholics, families en individuele klimmers. Altijd klaar om elkaar te helpen, tips te geven en er te zijn voor al onze leden. 

VOORDEEL 6: VOORDEELTARIEF KLIMZAAL DEN OOSTHOEK

Sinds januari 2017 genieten onze leden van een voordeeltarief in klimzaal Den Oosthoek bovenop dat van het KBF voordeeltarief.
De verschillende tarieven van individuele klimbeurten tot abonnementen kun je hier raadplegen.

KBF voordelen


VOORDEEL 1: UITGEBREIDE VERZEKERING

De Klim- en Bergsportfederatie biedt de beste verzekering aan in Vlaanderen op het gebied van klim- en bergsport. De verzekering omvat een zeer uitgebreide, wereldwijde dekking van allerlei bergsportactiviteiten met hoge waarborgen voor helikopterredding en repatriëring.
Wil je meer weten over de uitgebreide verzekering? Neem een kijkje op deze pagina

VOORDEEL 2: UP-TO-DATE INFORMATIE

Dankzij deze website en de maandelijkse nieuwsbrief blijf je up-to-date over de werking van de federatie. Vijfmaal per jaar ontvang je gratis het Klim- en Bergsport Magazine, hét allround tijdschrift in Vlaanderen over alles wat reilt en zeilt in de wereld van de klim- en bergsport. Tweemaal per jaar ontvang je de opleidingsbrochure met een overzicht van de opleidingen, workshops, stages en kaderopleidingen in het voor- en najaar. In de KBF-bibliotheek kun je meer dan 2400 boeken en tijdschriften gratis raadplegen.

VOORDEEL 3: GRATIS TOEGANG TOT DE ROTSEN

Als KBF-lid draag je bij tot een ecologisch verantwoord beheer van de Belgische rotsmassieven. Je hebt onbeperkte toegang tot de rotsmassieven beheerd door de Klim- en Bergsportfederatie, de Club Alpin Belge, de Union Belge de Spéléologie en het Ministerie van Landsverdediging.
Een overzicht van de Belgische rotsmassieven vind je hier.

VOORDEEL 4: RUIM AANBOD IN DE WEBWINKEL

In de KBF-webshop kun je topo’s, allerlei boeken en cursusteksten aankopen aan democratische prijzen. Het volledige aanbod kun je hier bekijken. 

VOORDEEL 5: KORTINGEN IN WINKELS

Als lid van de Klim- en Bergsportfederatie geniet je korting bij verschillende ondernemingen:

 • ALPY vzw: € 10 korting op een ALPY-lidmaatschap
 • Bergen Magazine: 40% korting op een jaarabonnement
 • De Berghut (Hamme): 10% korting
 • Kampeerder 2 (Antwerpen): 8% korting d.m.v. een tegoedbon
 • Mounteq (Beveren-Leie): 10% korting
 • AS Adventure (diverse filialen): 5% korting
 • Atlas & Zanzibar (Gent): 5% korting
 • Avventura (Gent, Brussel, Brugge): 10% korting
 • Base Camp (Nijlen): 10% korting
 • Condor Safety: 10% korting
 • Into The Wild (Nieuwpoort): 10% korting
 • Kariboe (Hasselt, Leuven): 15% korting
 • North Face Store (Antwerpen, Leuven, Hasselt): 5% korting
 • Den Outback (Lommel): 10% korting
 • Republik (Antwerpen): 10% korting
 • Trekking (Aalst): 5% korting
 • Starpole Outdoor Equipment (Oudergem): 10% korting
VOORDEEL 6: KORTINGEN IN HUTTEN EN KLIMZALEN

Op vertoon van je KBF-lidkaart heb je korting tot 50% in meer dan 1500 berghutten van de Alpenverenigingen in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Zuid-Tirol, … Als KBF-lid krijg je ook korting in verschillende klimzalen. Een overzicht:

VOORDEEL 7: OPLEIDINGEN TOT ZELFSTANDIG BERGSPORTER EN WORKSHOPS

In samenwerking met de lokale clubs aangesloten bij de Klim- en Bergsportfederatie organiseert de KBF verschillende opleidingen tot zelfstandig bergsporter. Je kunt een opleiding volgen op jouw eigen niveau en binnen iedere discipline. Naast deze opleidingen biedt de KBF ook workshops aan over thema’s zoals weerkunde, oriëntatie, materiaalkennis, EHBO, trainingsleer enzovoort.
Bekijk het volledige aanbod hier.

VOORDEEL 8: OPLEIDINGEN TOT SPORTKADER EN BIJSCHOLINGEN

De Klim- en Bergsportfederatie organiseert en promoot verschillende opleidingen tot sportkader. Deze opleiding leidt leden op tot begeleider, lesgever of examinator in de club- en federatiewerking. Daarnaast biedt de Klim- en Bergsportfederatie ook bijscholingen aan voor leden met een vereist diploma of noodzakelijke ervaring. Deze bijscholingen bouwen verder op eerder verworven kennis of ervaring.
Het volledige aanbod kun je hier bekijken.

VOORDEEL 9: VERBLIJF IN DE KBF-HUTTEN

De Chaveehut is de ‘place to be’ voor ieder KBF-lid dat een betaalbare overnachtingsplaats zoekt in het midden van de hoge Ardennen. Je kunt je slaapplaats online boeken. De gezellige berghutsfeer krijg je er zo bij!
In de Hoge Venen kun je verblijven in de Refuge De Roeck in Ovifat. Deze hut wordt in de toekomst vervangen door de berghut in Burg-Reuland. Blijf alvast op de hoogte via onze nieuwsbrief.

VOORDEEL 10: TOEGANG TOT KLIMCOMPETITIES

Dankzij je KBF-lidmaatschap heb je toegang tot alle nationale klimwedstrijden zonder bijkomende licentiekosten. Via dit wedstrijdcircuit maak je kans om geselecteerd te worden voor het nationale topsportteam en deel te nemen aan internationale wedstrijden.

Aankomende evenementen

Geen komende evenementen

Copyright © 2018 - West Coast Lizards - Niels Daubry