Inschrijving jeugdklimclub 2023-2024

JEUGDKLIMCLUB 2023-2024

De jeugdklimwerking is volzet.
Via onderstaande knop kan je jouw kind op de wachtlijst plaatsen.
Binnen onze 'West Coast Lizards climbing team' jeugdwerking kunnen kinderen tussen 8 en 13 jaar om de twee weken gedurende het schooljaar recreatief klimmen en trainen (lengteklimmen en boulderen).
Naast de vaste werking in 'Klimzaal den Oosthoek', zijn er ook uitstappen naar andere lengte- of boulderzalen. Meer uitleg over onze werking hieronder.

 

Wat moet je weten?

Inschrijven kan vanaf 8 jaar (of 8 jaar worden in 2023) tot en met 13 jaar. Er zijn twee groepen met telkens plaats voor een tiental kinderen:

 • een groep traint op dinsdag: 18u - 19u30
 • een groep traint op woensdag: 18u - 19u30

Je kiest voor het hele schooljaar jouw voorkeur van trainingsdag (inschrijvingspagina via onderstaande knop).
We houden in de mate van het mogelijke rekening met jouw voorkeur.

Er zijn van september tot juni voor elke groep 16 lesmomenten:

 • 5 trainingen in 'Klimzaal Den Oosthoek' De Panne + 1 uitstap in het eerste trimester
 • 4 trainingen in 'Klimzaal Den Oosthoek' De Panne + 1 uitstap in het tweede trimester
 • 3 trainingen in 'Klimzaal Den Oosthoek' De Panne + 1 uitstap in het derde trimester

De eerste trainingen gaan door op dinsdag 5 en woensdag 13 september. Vanaf dan organiseren we voor elk groep om de 2 weken trainingen. De exacte data worden kort na de inschrijving doorgegeven.
De uitstappen gaan door in het weekend, naar andere klim- of boulderzalen. Deze uitstappen zijn met de twee groepen samen.

Onze hoofdtrainers Karel en Veerle zullen samen de jeugdwerking dragen, ondersteund door nog enkele vrijwilligers. Karel en Veerle zijn opgeleid als 'initiator sportklimmen'.

Je schrijft meteen in voor het hele jaar. De kostprijs voor een volledig jaar bedraagt €160*. Hierin zit inbegrepen:

 • Lidmaatschap West Coast Lizards Climbing Team vzw
 • Lidmaatschap Sportievak vzw (aansluiting verzekering)
 • Een T-shirt (deze krijg je in januari 2024)
 • 12 trainingen + 3 uitstappen naar een klimzaal.

*Voor een tweede kind uit hetzelfde gezin geven we een korting van €20

Elke ouder maakt een Twizzit account aan voor het kind. Een Twizzit account van een kind kan door beide ouders beheerd worden.

Aandachtspunten omtrent de inschrijvingen en betalingen:
 • Je kiest eerst voor de dinsdaggroep of de woensdaggroep. Klik enkel op de knoppen die overeenstemmen met jouw keuze van trainingsdag. Je mag niet op dinsdag én woensdag klikken.
 • Je betaalt meteen voor het hele jaar. Wens je eenmalig te proberen? Dat kan op zaterdag 2 september (Meer info en inschrijven).
 • Er is een korting van €20 wanneer je een 2e kind uit hetzelfde gezin inschrijft. Dit kun je aanklikken bij het inschrijven van jouw 2e kind.
 • Elk kind moet kansen krijgen om te sporten. Afhankelijk van je woonplaats en je (financiële) situatie, zijn er kortingen mogelijk vanuit de gemeente / OCMW.
  Indien je in aanmerking zou komen voor dergelijke korting, contacteer ons vooraf. We informeren je graag over waar je terecht kan.
 • Lidgeld kan worden terugbetaald indien je 3 of meer opeenvolgende trainingen niet kon volgen (bv. blessure). Dit kan enkel op voorschrift van een dokter.
  In dat geval wordt dit aan €5/training gerekend. Bij andere eventuele uitzonderingen kun je de trainer hierover aanspreken.
 • Is de lessenreeks reeds gestart en wens je alsnog inschrijven? Dan heb je recht op een vermindering van €5 per niet gevolgde training.
Duiding bij het lidmaatschap bij Sportievak vzw:
 • Jeugdleden onder 14 jaar sluiten dit werkjaar niet meer aan bij de KBF (Vlaamse Klim en Bergsport Federatie vzw). Dit omdat de voordelen die met dit lidmaatschap komen, onvoldoende gebruikt worden door kinderen.
 • We sluiten onze jeugdleden aan bij 'Sportievak vzw'. Via Sportievak zijn de jeugdleden verzekerd. Elk lid krijgt een lidkaart van Sportievak thuis opgestuurd én een attest voor een teruggave op het lidgeld via de mutualiteit. 
 • Wens je voor jouw kind toch het KBF-lidmaatschap aan te gaan om van bijkomende voordelen te genieten, dan is dat volledig vrijblijvend, en kan dit bovenop het WCL jeugd lidmaatschap. Meer info op de website van KBF.

 

Hebben jullie vragen / opmerkingen / zorgen dan kunnen jullie ons bereiken via de chatfunctie in Twizzit, of via Whatsapp (inschrijvingsformulier):

We kijken ernaar uit om jullie kinderen te doen groeien in onze sport, samen veel plezier te beleven en op een veilige manier grenzen te verleggen.

Klimmersgroeten van Karel, Veerle en het hele WCL team!

(Het inschrijvingsformulier bestaat uit meerdere pagina's en moet per kind apart ingevuld worden)

Tip: Heeft u reeds een Twizzit account voor uw kind? Dan kunt u het formulier makkelijker invullen door eerst in te loggen.
Selecteer daarna even rechts bovenaan het scherm de account van uw zoon/dochter.
Zo zullen een deel van de gegevens automatisch ingevuld worden.

Copyright © 2015-2023 - West Coast Lizards - Niels Daubry

Inschrijving jeugdklimclub 2023-2024